Brânzeturi maturate și produse lactate fabricate cu tehnologie elvețiană
Karpaten Milk
Suntem mândri că am fost primii care am început să fabricăm brânză maturată în zona Ardealului.
Îmbinând procesul tehnologic modern și experiența în prelucrarea laptelui dobândită în anii petrecuți în Elveția, brânzeturile maturate fabricate pe baza rețetelor proprii sau elvețiene pot fi încadrate în categoria premium. Paleta produselor noastre s-a îmbogățit în mod continuu, astfel încât în prezent putem oferi clienților noștri un sortiment de 23 de specialități de brânză și produse proaspete. Toate brânzeturile extramaturate din categoria premium sunt preparate cu atenție deosebită exclusiv pe baza rețetelor proprii. Pentru acestea am ales denumiri care le leagă de aceste meleaguri, brânza Tekerői fiind numită după satul nostru natal Tekerőpatak (Valea Strâmbă), brânza Súgó, după una dintre cele mai frumoase peșteri de stalactite din țară, care se află la numai 10 km de sediul firmei. Brânza Havasi face referire la munții Giurgeului (Gyergyói-havasok) care înconjoară depresiunea noastră. Pe lângă acestea sunt de asemenea foarte mult apreciate și brânzeturile condimentate pentru micul dejun, care conțin doar condimente naturale, fără aditivi alimentari.
Pe lângă faptul că producem brânzeturi de calitate, sprijinim și îmbogățim valorile locale. Ca urmare a unui proces îndelungat care se întinde pe o perioadă de mai multe luni transformăm laptele vacilor care pasc pe pășunile bazinului Gheorgheni, în așa fel încât să păstrăm calitățile inițiale ale laptelui, dar totuși, în final să obținem o compoziție aparte.
Acordăm atenție deosebită păstrării nivelului calitativ înalt al produselor noastre, respectiv respectării stricte a regulilor de igienă începând cu primul pas până la ultimul. Lapte pur, muncă curată, brânză adevărată, gust autentic.