Bunătăți tradiționale
Cămara de la Munte
Pregătim în fiecare vară și păstrăm în Cămara de la Munte bunătăți din fructe de pădure și plante din flora spontană.
Cu dragoste pentru natură, cu pasiune pentru lucrurile simple, cu multe vacanțe petrecute la bunici, la țară, ne-a fost mai ușor să ne mutăm aici și să prețuim cu adevărat viața într-un sat, să folosim ingredientele naturale din zonă pentru a găti bucate delicioase familiei și oaspeților noștri. Rețetele folosite pentru mâncare, dulceață și sirop sunt simple, tradiționale și provin din familie, de la bunica și de la mama care gătește împreună cu noi.
Principalele deserturi pe care le pregătim la Cabana Moților se bazează pe fructele de pădure culese de aici de la munte, de la peste 1200 m, din flora spontană (afine, zmeură, merișoare) sau cultivată (căpșuni).
Proaspete sau sub formă de dulceață și sirop, Fructele de Pădure sunt apreciate de oaspeții noștri aici, în micul nostru restaurant. Și, deoarece ei și-au dorit să le ia și acasă, am început să producem din ce în ce mai multe dulcețuri și siropuri din fructe de pădure, pe care le-am așezat frumos pe rafturi, în Cămara de la Munte.